Здійснено позапланову перевірку виконання припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства КП «РВУ ВКГ»

На підставі наказу Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі – Інспекція) представниками Інспекції у листопаді 2019 року здійснено позапланову перевірку виконання припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «РУБІЖАНСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» РУБІЖАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Далі – КП «РВУ ВКГ»).

Під час здійснення позапланової перевірки встановлено відсутність у КП «РВУ ВКГ» дозволу на спеціальне водокористування на водозабір води з артезіанських свердловин Володинського (I-го та II-го підйому) та Міського водозаборів для централізованого питного водопостачання населенню м. Рубіжне Луганської області, що є порушенням п. 9 ч. 1 ст. 44 Водного кодексу України. Самовільне використання водних ресурсів за відсутності дозвільних документів (дозволу на спеціальне водокористування) підприємство здійснювало з 01.08.2019 по 31.10.2019 року.

Інспекцією обчислений розмір збитків заподіяних державі КП «РВУ ВКГ», обумовлених самовільним використанням водних ресурсів у період з 01.08.2019 по 31.10.2019 року, що становить 4 766 489,64 грн.

Відповідно до ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища. В порядку та розмірах, встановлених законодавством України, КП «РВУ ВКГ» запропоновано добровільно сплатити збитки, заподіяні державі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці