Підводні мисливці завдали майже 6 тис. грн. збитків.

Підводні мисливці завдали майже 6 тис. грн. збитків.

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Луганській області разом з співробітниками поліції БПСПОП «Луганськ 1» виявлено факт порушення правил використання об’єктів тваринного світу. А саме на каналі пруда-охолоджувача ДТЕК Луганська ТЕС м. Щастя Новоайдарського району, два підводних мисливця здійснювали незаконний лов риби. У правопорушників були відсутні документи на підводне полювання та перевищена добова норму вилову риби на одну особу. Своїми діями правопорушники порушили пункти 3.15 та 4.3 Правил любительського і спортивного рибальства.

На громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до Новоайдарського районного суду Луганської області для притягнення осіб до відповідальності. Також розрахована шкода заподіяна державі яку заподіяли підводні мисливці, яка склала 2686 грн та 3196 грн.

Державна екологічна інспекція у Луганській області нагадує, що підводне полювання здійснюється з обов'язковим дотриманням вимог цих Правил рибальства щодо строків, місць лову, норми вилову, наявності документів на право лову, сплати за дозволи та водні живі ресурси.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці