Ліси – це зелені легені нашої планети

Ліси – це зелені легені нашої планети, що наповнюють атмосферу киснем.

Одним з основних факторів знищення лісів є антропогенний вплив. Щорічно хвойні насадження потерпають від незаконних рубок, насамперед, у передноворічний період.

Із метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у період підготовки до Нового 2020 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) розроблено комплексний план заходів, де передбачено створення робочих груп із числа представників Головного управління Національної поліції в Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, громадських організацій та місцевих засобів масової інформації для вжиття заходів з охорони хвойних насаджень на території Луганської області під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у передноворічний період 2020 року.

В ході проведення перевірок дотримання природоохоронного законодавства щодо охорони хвойних насаджень на території Луганської області під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2020 року станом на 27.12.2019 Інспекцією спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля виявлено 27 порушень, за результатами складено 27 протоколів, а саме: 2 протоколи про адміністративні правопорушення (далі – Протокол) за ч.1 ст.65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка), винесено 2 постанови про накладення адміністративного стягнення (далі – Постанова) на загальну суму 1020 грн.; 9 Протоколів за ст.66 КУпАП (знищення або пошкодження підросту в лісах), винесено 9 Постанов на загальну суму 527 грн.; 16 протоколів за ч.1 ст.88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу), матеріали направлено на розгляд до судових органів. Розраховано шкоду за порушення вимог природоохоронного законодавства на загальну суму 179 грн. Пред'явлено 3 претензії для добровільного відшкодування збитків. В подальшому буде розраховано шкоду та пред’явлено збитки за інші правопорушення.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці