Інспекція з метою запобігання незаконного збуту об’єктів тваринного світу здійснює перевірки підконтрольної Україні території

Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі - Інспекція) велика увага приділяється заходам державного контролю щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в сфері використання, охорони і відтворення тваринного світу.

Інспекція з метою запобігання незаконного збуту об’єктів тваринного світу здійснює перевірки підконтрольної Україні території.

Риба є досить популярним продуктом серед населення. Для того, щоб здійснювати збут біоресурсів - у продавців повинен бути наявним пакет необхідних документів, а саме: документ, що засвідчує законність придбання риби та ветеринарний документ щодо її придатності. Проте досить часто громадяни ігнорують дані вимоги і не дотримуються правил збуту біоресурсів. Люди, які реалізовують рибу без відповідних документів є порушниками!

Під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері раціонального використання, охорони тваринного світу, працівниками Інспекції 13.12.2019, встановлено факт незаконного збуту об’єктів тваринного світу на території Рубіжанської міської ради, а саме: громадяни збували рибу без документів на території вечірнього ринку та торгової площі біля магазину АТБ. Своїми діями громадяни порушили п. 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства.


Працівниками Інспекції складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали адміністративних справ направлено до суду для прийняття заходів реагування відповідно до чинного законодавства.

Відповідно законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного світу. Зокрема, ч. 1 ст. 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Інспекція закликає громадян не підтримувати браконьєрів, купуючи у них рибу невідомого походження та невстановленої якості! А продавцям слід пам’ятати, що за порушення порядку придбання чи збуту риби вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці