6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів

Війна, якими б не були її причини, приносить невимовні жахи для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями. Крім людських страждань, що завдає війна, вона також веде до руйнування навколишнього середовища.

Щорічно 6 листопада кожного року відзначається Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Цей день, з метою захисту довкілля, став частиною стратегій запобігання війнам та підтримання миру.

Сьогодні, для України, ця дата має особливе та важливе значення. Наша Держава безпосередньо зіткнулася з цією проблемою. Значна територія в зоні проведення бойових дій на сході, півдні країни отримала катастрофічну шкоду, в свою чергу стан довкілля серйозно постраждав.

Щоб уявити масштаби та тяжкість злочину російської федерації, з початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, Державною екологічною інспекцією у Луганській області зафіксовано сімдесят чотири факти завдання невідворотної шкоди довкіллю Луганщини та розраховано загальну шкоду на суму понад 480 мільярдів гривень.

У цей Міжнародний день хочеться підкреслити принципову важливість захисту навколишнього природного середовища під час бойових дій і донести до людей, що тільки спільними зусиллями можна врятувати планету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці