Інспекцією проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) Рубіжанської міської ради

Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі - Інспекція) велику увагу приділяє заходам спрямованим на здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням природоохоронного законодавства центральними органами виконавчої влади та їх територіальними органами, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади.

З метою усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, виявлених під час планової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища у вересні 2019 року, Інспекцією проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) Рубіжанської міської ради Луганської області.

Під час здійснення позапланової перевірки встановлено невиконання припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме відсутня схема санітарного очищення м. Рубіжне, відповідно до Порядку розроблення, погодження та затвердження схем санітарного очищення населених пунктів, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 23.03.2017 р. № 57 та не ліквідовані несанкціоновані звалища побутових відходів на території міста.

За невиконання законного припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності у вигляді штрафних санкцій за ст. 188-5 КУпАП притягнуто відповідальних посадових осіб на загальну суму 612 грн.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці