Проведено позапланову перевірку КОЛЕКТИВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМІНСЬКИЙ АГРОШЛЯХБУД».

З метою усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, виявлених під час планової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища у вересні 2019 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області проведено позапланову перевірку КОЛЕКТИВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМІНСЬКИЙ АГРОШЛЯХБУД».

В результаті позапланової перевірки встановлено факт невиконання припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме:

- підприємство не отримало дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами по виявленим неврахованим джерелам викидів;

- зафіксовано факт змішування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія;

- на території асфальтобетонного заводу не усунуто в повному обсязі засмічення (псування) земельної ділянки промисловими відходами 4 класу небезпеки (відходами будівельних матеріалів та виробництва) на земельній ділянці, що призвело до забруднення ґрунту.



За невиконання законного припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності у вигляді штрафних санкцій притягнуто 3 відповідальні посадові особи підприємства за ст. 188-5 КУпАП.

Інспекцією розраховано розмір відшкодування збитків, заподіяних державі КОЛЕКТИВНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ "КРЕМІНСЬКИЙ АГРОШЛЯХБУД" внаслідок порушення законодавства про охорону земель на суму 82,569 тис.грн.. Підприємству пред’явлена претензія на добровільне відшкодування збитків.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці