Однією з головних проблем сучасного суспільства є проблема взаємодії людини і природи

Люби природу не як символ

Душі своєї,

Люби природу не для себе,

Люби для неї…

(М. Рильський)



Однією з головних проблем сучасного суспільства є проблема взаємодії людини і природи. Виробнича діяльність людського суспільства стала причиною великої екологічної кризи, яка може знищити людство, якщо воно не змінить своє відношення до навколишнього природного середовища. Природні ресурси, джерела, на жаль, не нескінченні, а вплив людини на довкілля зростає і стає майже неконтрольованим. Суспільству необхідні виховані, грамотні та культурні в екологічному відношенні люди. Саме тому так важливо своєчасно закласти основи екологічної культури з раннього дитинства.

Як казав великий педагог В.О. Сухомлинський «Активно впливати на природу, але при цьому залишатися сином її, бути вінцем її творіння і водночас володарем її сил, по-синівські бережливо ставитись до неї – ось яку позицію нам треба виховувати в учнів в процесі їх взаємодії з природою».

З цією метою 20 вересня 2019 року в приміщенні Лисичанської ЗОШ I-II ст. 9 серед учнів 5 класу представниками Інспекції проведено бесіду на тему «Охорона навколишнього природного середовища, дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони рослинного світу та поводження з відходами».

Головною метою проведення бесіди – це формування у дітей міцних екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища, допомога учням зрозуміти важливість взаємозв`язку та єдності людини з природою, необхідності її охорони. Саме у шкільні роки найактивніше формується світогляд людини, її характер, звички, ставлення до навколишнього природного світу.

В ході бесіди учні виявили велику зацікавленість, приймали активну участь в обговоренні проблемних питань.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці