Погоджені строки полювання!

Цьогоріч розпорядженнями голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 09.08.2019 за №642-650 були погоджені строки полювання, порядок його здійснення, норм добування мисливських тварин та пропускної спроможності мисливських угідь у сезон полювання 2019-2020 років на території ГО «Мисливсько-спортивний клуб «Байбак», ДП «Біловодське ЛМГ», Міловської РО УТМР, ДП «Кремінське ЛМГ», ФГ «Привілля ДАК», ДП «Сватівське ЛМГ», ДП «Старобільське ЛМГ», Троїцької РО УТМР. Стартувало полювання -  10 серпня о 18:00.  Це період для полювання на качок, лисок, куликів, диких голубів, гусей, перепілок і т.д.

      Саме цей вид полювання є одним із найпопулярніших у мисливському середовищі. Для мисливців його початок є своєрідним святом. Нарешті можна дістати рушниці та вирушати у пошуках птиці, засвідчити свою вправність у добуванні дичини, а крім того, просто ще раз помилуватися красою природи та відпочити. День відкриття полювання не випадково припадає на  початок серпня, це –  час коли уже молоді особини добре літають. Адже полювати на молоду качку, яка ще не літає,  вважається у мисливському середовищі ганебним.

            Нагадуємо мисливцям! До полювання допускаються лише ті, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільну картку), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, ветеринарно-санітарний паспорт на собак мисливських порід з обов’язковою відміткою про щеплення на сказ. Під час проведення полювання мисливці повинні суворо дотримуватись правил полювання, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних вимог.

Порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування —

тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, —

тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб — від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці