До уваги мешканців Луганщини!

Сьогодні одна з основних екологічних проблем – незаконна рубка лісу.

Тож, Державна екологічна інспекція у Луганській області нагадує, що відповідно до статті 65 КУпАП за незаконну порубку і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від шестисот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 651 КУпАП за знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг, захисних лісових насаджень вздовж берегів річок, каналів, навколо водних об'єктів, гідротехнічних споруд, на смугах відводу автомобільних доріг, залізниць та інших захисних лісових насаджень

тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від шістдесяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р. 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» обчислюється розмір шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників.

Інспекція закликає громадян до шанобливого ставлення до природи, зокрема лісу. Адже ліс – це зелені легені нашої планети.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці