Закликаємо всіх небайдужих разом з Інспекцією прийняти участь у прибиранні на території озера «Паркове» м. Сєвєродонецьк

Щорічно третьої суботи вересня світ відзначає Міжнародний день чистих берегів річок, морів та океанів (International Clean Beach Day). Цього року він припадає на 15 вересня.

Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу долучається до заходу з прибирання узбережь - Міжнародного дня чистих берегів.

До цієї дати долучилася й Україна, до 15 вересня в Україні проводиться акція під гаслом «Я прибрав. Твоя черга!» з прибирання сміття на узбережжях річок, морів, океанів та інших водойм з метою попередження забруднення водних ресурсів.

Державна екологічна інспекції у Луганській області також підтримує акцію та 17 вересня об 13.00 планує провести прибирання на території озера «Паркове» м. Сєвєродонецьк.

Закликаємо всіх небайдужих разом з Інспекцією прийняти участь в запланованому заході. За більш детальною інформацією звертатись за тел. (06452) 30290 або задавайте питання в коментарях й повідомленнях!

Врятуємо озера, річки, моря та океани від сміття разом!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці