Здійснено перевірку тверджень громадянина щодо скиду забруднюючих речовин у водний об’єкт на території м. Лисичанськ

Організація роботи з розгляду звернень громадян є одним із важливих напрямків діяльності Інспекції, спрямованим на безпечне для життя та здоров'я громадянина навколишнє природне середовище. Розгляд звернень громадян здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

06.09.2021 на «Гарячу лінію» Інспекції надійшло звернення громадянина, який скаржиться на порушення вимог водоохоронного законодавства в частині забруднення водного об’єкту, а саме Першого ставку по вул. Спортивна м. Лисичанськ.

В ході проведення перевірки тверджень, викладених у зверненні громадянина, на території Першого ставку фактів скиду забруднюючих речовин у водний об’єкт не виявлено.

Інспекторами здійснено відбір проб води для подальшого дослідження. На місці здійснено вимірювання вмісту кисню розчиненого, його вміст у відібраній пробі води в межах норми. Гранично допустима концентрація розчиненого кисню для водних об’єктів, які знаходяться у межах населеного пункту, повинна бути не менше 4 мг/дм3 .

Виявлення та запобігання порушенням вимог чинного законодавства, як і забезпечення інтересів громадян є головним завданням державного нагляду (контролю).


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці