Результати роботи Державної екологічної інспекції у Луганській області за зверненнями громадян за I півріччя 2021 року

Одним із пріоритетних напрямків роботи Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі – Інспекція) є забезпечення реалізації конституційного права кожного громадянина на звернення. Поновлення законних прав та інтересів громадян відіграє особливу роль у забезпеченні безперервного зв’язку між Інспекцією та громадськістю.

Протягом першого півріччя 2021 року до Інспекції надійшло 97 звернень громадян, у тому числі 18 звернень на «Гарячу лінію».

Найактуальнішими є проблеми розташування несанкціонованих сміттєзвалищ, знищення лісових і зелених насаджень та забруднення атмосферного повітря.

Інспекцією відповідно до статті 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та на підставі звернень громадян  проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю), за результатами яких на правопорушників складено 20 протоколів про адміністративне порушення та винесено постанови на загальну суму 11,345 тис. грн.

Також передано 7 матеріалів до правоохоронних органів, за 1 з яких внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Інспекцією розраховано збитки завдані державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства та пред’явлено претензії для добровільного відшкодування шкоди на загальну суму 171,483 тис.  грн.

За фактами несанкціонованих звалищ відходів Інспекцією складено 15 актів дотримання вимог природоохоронного законодавства та надано вимоги органам місцевого самоврядування щодо їх ліквідування. Станом на 01.07.2021 4 вимоги виконано в повному обсязі.

Державна екологічна інспекція у Луганській області вкотре закликає громадян дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та не залишатися осторонь.

 Якщо бачите порушення - одразу повідомляйте про це на адресу Інспекції: 93400, м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, буд. 93, тел. (06452) 3-02-90,   e-mail: lug@dei.gov.ua.

Сподіваємося на Вашу відповідальність та небайдужість!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці