Встановлено порушення вимог у сфері тваринного світу

Державною екологічною інспекцією у Луганській області 30.08.2021р. проведено заходи нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони та раціонального використання водних ресурсів, рослинного та тваринного світу, живих водних біоресурсів, поводження з відходами, охорони земельних ресурсів та надр на території Старобільського району. Під час перевірки встановлено порушення вимог у сфері тваринного світу, а саме: вилучено безхазяйне заборонене знаряддя лову – сітки 2 шт., крім того, встановлено 3 факта порушення Правил любительського та спортивного лову. Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Державна екологічна інспекція у Луганській області зазначає про неухильну відповідальність згідно чинного законодавства:

Відповідальність за порушення Правил рибальства

- Особи, винні в порушенні цих Правил рибальства, несуть відповідальність у встановленому законодавством порядку.

- Шкода, заподіяна громадянами України, іноземцями та особами без громадянства незаконним (з порушенням Правил рибальства) виловом, добуванням або знищенням цінних видів риб, водних безхребетних і водних рослин у рибогосподарських водоймах, відшкодовується порушниками відповідно до такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 1998 р. N 32

- Застосування заходів адміністративної або кримінальної відповідальності не звільняє винних осіб від відшкодування у повному обсязі збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушення цих Правил рибальства.

- Незаконно виловлені водні живі ресурси підлягають вилученню в установленому законодавством порядку


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці