Несанкціоноване розміщення відходів відпрацьованих автомобільних (пневматичних) шин у кількості 11 шт., ліквідоване

У результаті діяльності людини формується величезна кількість відходів. Кількість сміття стає дедалі більше, а місця для звалищ стає все менше. Питання розміщення, зберігання та утилізації твердих відходів відноситься до числа актуальних. В рамках означеної проблеми особливим пунктом стоїть проблема несанкціонованих звалищ. Несанкціоноване звалище сміття - скупчення відходів виробництва і споживання, що виникло в результаті їх самовільного (несанкціонованого) скидання (розміщення). На несанкціоновані звалища сміття скидається і вдень і вночі. Звалище відходів, в місцях не призначених для цього, спотворює вигляд міста, загрожує екологічній обстановці і впливає на здоров'я жителів.

Державна екологічна інспекція у Луганській області приділяє велику увагу «боротьбі» із несанкціонованим розміщенням побутових відходів. Так, у травні 2021 року на адресу Інспекції надійшло звернення від громадянки Г. щодо несанкціонованого розміщення автомобільних (пневматичних) шин у кількості 11 шт. на території Сєвєродонецької міської Військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. Державними інспекторами відреаговано та перевірено даний факт, ВЦА м. Сєвєродонецька було надано вимогу щодо приведення у відповідність із законодавством. При здійсненні позапланової перевірки Сєвєродонецької міської Військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області встановлено, що несанкціоноване розміщення відходів відпрацьованих автомобільних (пневматичних) шин у кількості 11 шт., ліквідоване.

Державна екологічна інспекція у Луганській області звертається до всіх громадян дбайливо ставитися до навколишнього середовища та просить всіх небайдужих повідомляти про виявлені випадки сміттєзвалищ в області за телефоном «гарячої лінії»: 06452 30290.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці