Інспекція попереджає всіх користувачів земельних ділянок про термінову необхідність вжиття заходів щодо боротьби з карантинними рослинами та амброзією полинолистою

У зв’язку з періодом цвітіння карантинних рослин, а саме з середини липня до жовтня, Державна екологічна інспекція у Луганській області попереджає всіх користувачів земельних ділянок про термінову необхідність вжиття заходів щодо боротьби з карантинними рослинами та амброзією полинолистою.

Амброзія полинолиста засмічує всі польові культури, особливо просапні та зернові, а також городи, сади, луки, пасовища, призводить до зниження врожайності сільськогосподарських культур, засмічення їх врожаю, погіршення якості кормів, зниження продуктивності пасовищ і негативного впливу на здоров’я людей. Часто зустрічається на узбіччях залізниць, шосейних і ґрунтових доріг, по берегах річок та ставків.

Одночасно повідомляємо, що невжиття заходів по боротьбі з бур’янами є порушенням природоохоронного законодавства, а саме ст. 35 Закону України «Про охорону земель».

Відповідно до ст. 52 Кодексу України про адміністративні порушення невжиття заходів по боротьбі з бур'янами - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 грн.).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці