Державними інспекторами на озері Вербове поблизу м. Кремінна складено 2 протоколи за порушення правил рибальства

Державною екологічною інспекцією у Луганській області проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо охорони риби та інших водних живих ресурсів на території Сєвєродонецького району. За результатами проведеної перевірки державними інспекторами на озері Вербове поблизу м. Кремінна складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та винесено 2 постанови про накладання адміністративного стягнення на загальну суму 340 грн. за порушення правил рибальства.

Інспекція нагадує, що згідно ч.3 ст. 85 КУпАП порушення правил рибальства, – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також нагадуємо, за грубе порушення правил рибальства у відповідальності до ч.4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці