Луганщина: за створення перешкод шляхом невиконання встановлених вимог посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд накладено штраф у розмірі 510000 грн.

Відповідно до Положення основними завданнями Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі - Інспекція) є реалізація повноважень Держекоінспекції України у межах Луганської області.

Однією з функцій Інспекції є здійснення державного ринкового нагляду у межах сфери своєї відповідальності.

Державний ринковий нагляд – діяльність органів ринкового нагляду з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.

Відповідно до наказу Інспекції з 09.08.2021 по 12.08.2021 працівниками сектору державного ринкового нагляду проведено планову перевірку якості характеристик продукції на трьох АЗС ТОВ "ПАРАЛЛЕЛЬ-М ЛТД".

У ході планової перевірки на вимогу посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд суб’єктом господарювання не надано завірених в установленому законом порядку документи передбачені Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Технічним регламентом щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927, у зв’язку з чим, на місце події викликано співробітників Управління патрульної поліції в Луганській області, складено 3 протоколи про виявлене(і) порушення вимог Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами розгляду справи винесено 3 постанови про накладення штрафу на загальну суму 510000 грн.

Суб’єкт господарювання має сплатити штраф у п’ятнадцятиденний строк з дня отримання постанови про його накладення.

У разі несплати штрафу в зазначений строк він стягується в судовому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці