21 червня кожного року відзначається Міжнародний день квітки

Цей день вибраний не випадково, оскільки 21 червня - найтриваліший день в році. Крім того, саме в цьому літньому місяці відбувається повне перетворення планети, коли чимала частина її покривається різнобарвною ковдрою з найрізноманітніших квітів.

У свята сама гуманітарна і естетична мета: нагадати про красу життя і природи. Це ще один привід провести день на природі, подарувати радість і посмішку коханим і рідним. Таке свято підходить і для сімейного відпочинку, і для романтичного побачення, і для робочого дня фотографа або художника.

У багатьох містах і країнах на честь Дня квітки організовують фестивалі квітів, ландшафтного дизайну та флористики. Вони проходять в парках, скверах, палісадниках, садах міста, куди, як правило, вхід безкоштовний або за ціною квитка в парк. Свято запам'ятовується яскравими фарбами, вишуканими квітковими дизайнами, парковими і садовими нововведеннями, тому відзначити такий день не складе труднощів. Можна просто вийти в парк, в якому проводять фестиваль, і насолодитися літом і красою.

Найзнаменитіший у світі фестиваль квітів проводиться в Челсі. В це невелике англійське містечко з'їжджаються всі самі кращі флористи і майстри ландшафтного дизайну. Ця подія щороку радує англійців своєю красою і грандіозністю. Почесним гостем свята традиційно є сама королева

Метою Міжнародного дня квітки є привернення людської уваги до нашої природи, залучення до збереження рослинності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці