20 червня - Всесвітній день захисту слонів в зоопарках

20 червня, захисники тварин закликають звернути увагу на проблеми слонів — найвеличніших тварин сучасності. У світі багато небайдужих людей, які об’єднуються і намагаються зробити свій внесок у захист прав тварин. Вперше Всесвітній день захисту слонів в зоопарках (International Day of Action for Elephants in Zoos) був відзначений у 2009 році, тоді ж активісти руху визначили свої основні завдання, головна з яких — звільнення всіх слонів світу з неволі.

Багато людей милується велетнями, не знаючи жодної інформації про них. А вона дивовижна. Це тварини, які спілкуються між собою навіть на далеких відстанях. Вони виявляють почуття взаємодопомоги й радості, щастя і веселощів. Існують африканські та індійські (азіатські слони).

Слони, найбільші сухопутні ссавці, створені для відкритих просторів. Ці високорозвинені тварини об'єднуються у великі родини з тісними взаєминами, спілкуючись один з одним навіть на відстані. У день вони проходять по кілька кілометрів, долаючи пустелі, річки, ліси і савани. У неволі вони позбавлені всього цього і, в кінцевому підсумку, живуть неповноцінним життям — виключно для того, щоб люди мали задоволення побачити гігантів своїми очима.

Крім того, слони нерідко страждають від жорстоких методів дресирування, які до цих пір застосовуються в деяких регіонах. У числі іншого використовуються, наприклад, сталеві гаки, які повинні змусити тварину скоритися людині.

В цей день активісти рухів, які виступають на захист тварин у неволі, проводять різноманітні заходи. Організовуються благодійні збори коштів, що перераховуються на поліпшення умов проживання слонів. Проходять акції в зоопарках. Їх головна мета — заклик до переміщення слонів у природні заповідники.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці