15 червня - Всесвітній день вітру

 

Щороку 15 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день вітру.

Мета проведення Дня вітру – це підвищення розуміння суспільства потенціалу та невичерпності вітрових ресурсів і позитивних ефектів, які дає використання відновлюваних джерел енергії.

На сьогодні вітер є одним найперспективніших альтернативних джерел енергії. На думку експертів, розвиток вітроенергетики допомагає вирішити безліч проблем не тільки енергетичного, а й економічного, і також екологічного характеру.

У різних країнах світу в цей день проводяться численні заходи, що пропагують екологічно чисте і поновлюване джерело енергії – вітер. Метою проведення Дня вітру, координованого Європейською вітроенергетичною асоціацією (EWEA) і Глобальною Радою з вітроенергетики (GWEC), є підвищення розуміння суспільства потенціалу та невичерпності вітрових ресурсів і позитивних ефектів, які дає широкомасштабне використання поновлюваних джерел енергії.

Попри сумніви скептиків, які вважають «приручення вітру» безперспективною затією, вітроенергетичні установки (ВЕУ) сьогодні успішно діють майже у 80 країнах світу, а у виробництві енергії з вітру беруть участь тисячі людей. Основні лідери за потужністю введених в експлуатації ВЕУ на даний момент є Китай, США, Німеччина і Іспанія.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці