Проведено планову перевірку дотриманням вимог природоохоронного законодавства КОЛЕКТИВНОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ІМЕНІ ДЗЕРЖИНСЬКОГО


Інспекцією у період з 19.04.2021 по 30.04.2021 проведено планову перевірку дотриманням вимог природоохоронного законодавства КОЛЕКТИВНОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ІМЕНІ ДЗЕРЖИНСЬКОГО( далі – КСП імені Дзержинського).

В ході проведення планового заходу державного нагляду (контролю) КСП імені «Дзержинського» Інспекцією встановлено факт порушення встановлених законодавством вимог щодо здійснення оцінки впливу на довкілля, а саме зберігання на поверхні продуктів переробітки викопного палива об`ємом більше ніж 15 кубічних метрів, за відсутності позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля та рішення планової діяльності, що є порушенням ч. 1 абз. 2 п. 4 ч. 3 ст. 3 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

За порушення вимог законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля, відносно посадової особи КСП імені Дзержинського Інспекцією складено протокол про адміністративне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 91-5 КУпАП, та направлено для розгляду до Новоайдарського районного суду Луганської області.

Постановою Новоайдарського районного суду Луганської області від 28.05.2021 по справі №419/1026/21 посадову особу КСП імені Дзержинського визнано винуватою у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 91-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Постанова суду набрала законної сили 07.06.2021.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці