З 11 червня у водосховищах та ставках дозволено лов риби, але не сітками


Співробітниками Державної екологічної інспекції у Луганській  області (далі - Інспекція) спільно зі співробітниками поліції БПСПОП «Луганськ 1» імені Героя України Сергія Губанова під час посилення заходів державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства у період нересту водних біоресурсів в 2021 році встановили 2 факти грубого порушення правил використання об’єктів тваринного світу, а саме грубого порушення правил рибальства.

Два місцевих рибалки за допомогою заборонених знарядь лову на пруду-охолоджувачі №2 ДТЕК Луганська ТЕС м. Щастя Щастинського району Луганської області здійснювали незаконний вилов живих водних біоресурсів. Один громадянин за допомогою гумового човна та сітки волосяною 560 метрів виловив живі водні біоресурси у кількості 92 екз. чим заподіяв шкоду державі на 3587 грн. Інший громадянин за допомогою «Павука» виловив живі водні біоресурси у кількості 18 екз. чим заподіяв шкоду державі на 800 грн.

Своїми діями громадяни порушили абз.2 п.3.14 та абз.1 п.3.15 Правил любительського та спортивного рибальства.

 За даними фактами складено адміністративні протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП, розрахована шкода, заборонені знаряддя лову вилучені. Матеріали справи направлені на розгляд до суду для притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає всіх дотримуватись правил спортивного та любительського рибальства. У разі виявлення порушень особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами діючого законодавства.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці