Інспекція в межах своєї компетенції розглядає звернення громадян щодо порушення природоохоронного законодавства на території Луганської області

Відпрацьовані автомобільні шини вже давно стали звичним елементом так званого благоустрою. Різноманітні клумби, декоративні огорожі та скульптури з покришок прикрашають ледь не кожен двір багатоквартирних будинків, а також території дитсадків та шкіл.

Головна небезпека традиційного українського декору в тому, що шини містять в собі низку шкідливих сполук, здатних викликати важкі захворювання. Висока екологічна небезпека зношених шин обумовлена, з одного боку, токсичними властивостями матеріалів, з яких їх виготовлено, з іншого – властивостями понад ста хімічних речовин, що виділяються в навколишнє середовище під час зберігання шин. У найбільших кількостях виділяються: продукти розкладання каучуків (мономери), реакційноздатні й токсичні хімічні сполуки (ароматичні вуглеводні – бензол, ксилол, стирол, толуол), попередники канцерогенів (аліфатичні аміни), канцерогени (сірковуглець, формальдегід, феноли). У повітря також надходять сполуки хлору, сірки та азоту, оксиди металів, що в свою чергу здатні провокувати низку тяжких захворювань, одним з найтяжчих яких є онкозахворювання.

Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі – Інспекція) в межах своєї компетенції розглядає звернення громадян щодо порушення природоохоронного законодавства на території Луганської області та повідомляє наступне.

В період з 07.06.2021 по 09.06.2021 Інспекцією проведено позапланову перевірку Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

В ході перевірки встановлено, що на території м. Сєвєродонецьк за адресою вказаною у зверненні громадянки М. щодо несанкціанованого розміщення відходів, відпрацьованих автомобільних (пневматичних) шин у кількості 11 шт. у дворі будинку №17 по проспекту Космонавтів, м. Сєвєродонецька Луганської області, підтвердилося.

За результатами перевірки Сєвєродонецькій міській військово-цивільній адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області надано вимогу щодо ліквідації виявлених несанкціоновано розміщених відходів, відпрацьованих автомобільних (пневматичних) шин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці