Діяльність Інспекції за 5 місяців 2021 року

За 5 місяців 2021 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) в межах підконтрольної території проведено 34 планових перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів суб’єктів господарювання. Також протягом січня – травня 2021 проведено 30 позапланових перевірок суб’єктів господарювання, з них 18 перевірок виконання суб’єктом господарювання приписів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю), 11 перевірок за зверненням фізичних осіб та 1 перевірка за дорученням Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.

Протягом 5 місяців здійснено 7 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства органів місцевого самоврядування Луганської області, у частині делегованих їм повноважень органів виконавчої влади та 18 перевірок виконання раніше наданих приписів органам місцевого самоврядування та 14 перевірок за зверненням фізичних осіб.

За результатами проведених перевірок виявлено 732 правопорушень, складено 732 протоколи про адміністративне правопорушення та винесено 657 постанов про накладення адміністративного стягнення на загальну суму 173,893 тис. грн., з яких стягнуто 164,679 тис. грн., а також 56 протоколів направлено на розгляд до судових органів.

Протягом січня-травня 2021 року передано 16 матеріалів до правоохоронних органів, з них 16 матеріалів до органів поліції. За результатами направлених матеріалів відкрито 14 кримінальних проваджень.

Інспекцією розраховано збитки заподіяні державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства на загальну суму 2969,075 тис. грн., порушникам пред’явлено 68 претензій на відшкодування збитків на загальну суму 2935,839 тис. грн.; стягнуто 44 збитки на загальну суму 342,901 тис. грн.

Протягом кварталу направлено 5 позивних заяв до Луганського окружного адміністративного суду Луганської області, Одеського окружного адміністративного суду та окружного адміністративного суду м. Києва щодо вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді тимчасової зупинки діяльності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці