5 червня - Міжнародний день боротьби з незаконним і нерегульованим промислом

Кожен п'ятий рибний улов в світі відбувається в результаті незаконного і нерегульованого рибальства, виснажує дорогоцінні ресурси наших океанів.

Перелов риби загрожує біологічному різноманіттю океану. За даними ФАО, в 2020 році третина всіх рибних запасів піддалася надмірному використанню, 60% рибних ресурсів не зможуть витримати збільшення промислу.

А 33% морських ссавців, акул та інших видів знаходяться під загрозою зникнення.

Однак, наш вибір як споживачів може вплинути на нелегальний промисел.

Сьогодні риба є одним з товарів для досягнення продовольчої безпеки, а також важливим джерелом доходу. У багатьох країнах рибальство є не тільки життєво важливим джерелом продовольства, а й гарантією забезпечення зайнятості. Звичайно ж, боротьба з незаконним і нерегульованим рибним промислом є дуже актуальною і важливою задачею.

Цей міжнародний день - це відмінна можливість привернути увагу до зусиль, які робляться на всесвітньому, регіональному та національному рівні для боротьби з незаконним рибним промислом. ФАО схвалює всі зусилля країн-учасниць, організацій рибалок, організацій громадянського суспільства, рибопромислової галузі і споживчих груп по залученню уваги в цей міжнародний день до важливості боротьби з незаконним рибним промислом.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці