8 червня–Всесвітній день океанів  

Щороку 8 червня людство відзначає Всесвітній день океанів.  Дата була затверджена у 1992 році на Всесвітньому саміті ООН з довкілля і розвитку в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Всесвітній день океанів – день, який дає привід нагадати про те, що Світовий океан є колискою життя на нашій планеті, 70% якої вкрито водою, ресурси океану – запорука розвитку і подальшого існування людської цивілізації, його простори – арена світової торгівлі. Роль Світового океану в регулюванні клімату є системоутворюючою, його води – один з основних поглиначів вуглекислого газу.

Світовий океан з кожним днем стає все бруднішим через згубний вплив людства: забруднення відходами, масовий вилов риби та збільшення транспортувань. Дуже прикро що люди просто ігнорують дані заклики про збереження Світового океану, та загалом морських угідь та їх біорізноманіття.

Наша спільна турбота про океан стане перешкодою до вимирання багатьох видів рослин, тварин та дозволить майбутнім поколінням насолоджуватися красою, багатством, потенціалом Світового океану. Тому давайте будемо дбати про флору і фауну морів і океанів, а це в свою чергу нехай неодмінно послужить перешкодою до негативних екологічних наслідків і вимирання багатьох видів.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці