Проведено позаплановий захід щодо додержання вимог законодавства ФГ «ДОН»

Державною екологічною інспекцією у Луганській області у травні 2021 року проведено позаплановий захід щодо додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Фермерським господаврством «ДОН» (далі – ФГ «ДОН»).

Під час здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) ФГ «ДОН» в частині виконання вимог раніше наданого припису виявленні факти порушень природоохоронного законодавства, а саме:

- недотримання правил технічної експлуатації установок очистки газу (циклонів);

- не проведено інвентаризацію джерел утворення відходів виробництва та споживання, реєстрові карти об'єктів утворення, оброблення і утилізації відходів не розроблені, не затверджені та не узгоджені відповідно до законодавства;

- порушуються правила ведення типової форми первинної облікової документації N 1- ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари»;

- не забезпечується здійснення контролю за вмістом забруднюючих речовин у відпрацьованих газах;

- не забезпечується дотримання екологічних умов провадження планової діяльності висновку з оцінки впливу на довкілля.

Дані факти невиконання законних пунктів Припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, виданого посадовими особами органів, що здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів є порушенням вимог абзацу 3 ст. 11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

За результатами перевірки складено акт, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафних санкцій притягнуто 3 відповідальних посадових особи підприємства за ст. 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці